Haberler

1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi 18 Yaşında

Deniz Feneri 2003’ten beri 1001 Çocuk 1001 Dilek projesi ile çocukları sevindiriyor!

Anadolu'nun en ücra köylerine kadar ulaştı mektuplarımız ve sorduk yavrularımıza "hayalin nedir, ne olmayı istersin, seni ne yapmak mutlu eder ve ne istersin bizlerden" diye. Onlar kendi küçük elleri kocaman yürekleriyle yazdılar mektupları ve bize gönderdiler. Kimi oyuncak istedi kimi top, kimi deniz görmek istedi kimi uçağa binmek... kimi ise inek istedi.

 

"Annem ve babam çiftçilikle uğraşıyor ve biz geçimimizi süt satarak sağlıyoruz. Alıp satmak yerine bir ineğimiz olsa kendi ineklerimizin sütünü satabilsek keşke." diye yazdı bize "Umut". Mektubu okuyanlar önce gülümsediler, sonra göz yaşlarına hakim olamayıp bu dileğin peşine düştüler. Bir hayırsever bağışçımız bu dileği gerçekleştirip bir değil 2 inek hediye etti yavrumuza…

 

Bu ve buna benzer onbinlerce dilekten onbinlerce hediye ulaştı 17 yılda çocuklarımıza.

 

1001 Çocuk 1001 Dilek 18. Yaşında

Şimdi projemizin 18. yılında yeni hikayeler yazmak için yola çıkıyoruz. Ülkemizdeki muhacir çocuklarımızın ve gönül coğrafyamızdaki yetim yavrularımızın dilekleri gerçek olacak bu yıl desteklerinizle, inşallah. Geçtiğimiz yıl Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi işbirliği ile yüzlerce kardeşimizin dileğini gerçekleştirmiştik. Bu yıl da desteklerinizle ülkemizdeki muhacir çocukların ve uzak beldelerde ama gönlü buradaki yetim Müslüman çocukların hayallerini gerçekleştireceğiz. 

  

17 yılda sevindirdiğimiz onbinlerce çocuğumuzun içine bu yıl da ülkemizdeki muhacir yavrular ve gönül coğrafyamızdaki yetim çocuklarımız girecek. Doğu Türkistan'dan Irak'a, Benin'den Filistin'e, Suriye'den Burkina Faso'ya kadar onlarca ülkeden bizlere ulaşan çocuklarımızın dilekleri bağışlarınızla gerçek olacak. Haydi hep birlikte yoksul çocukları sevindirelim. 

 

"COCUK" yazıp 5560'a 10 TL bağış yapabilirsiniz ya da www.1001dilek.com sitesine girip bir çocuğun hayalini gerçekleştirebilirsiniz.